Monday, 23 September 2013

Si Pencuri


Assalamualaikum.

Kechik curi2 minum susu budak2 coet 4 kekor tuh..

Heheheh 

video

Thursday, 12 September 2013

Si Bulus Epang


Assalamualaikum...


Dh lama nk hapdet pasal budak sekor ni tp asyik tk berkesempatan je..
Lg pulak pict budak ni kt hp lg 1....



Meh Cik iela perkenalkan...ini anak bulus baru kt uma Cik iela...Si Epang.
Knape namanyan Epang?Sbb kaki dia mcm tempang..+ dia ni capang ^^
Bila berlari @ bjln msti lintang pukang kaki belakang dia,,
Mcm ptah pinggang pun ye...tk smpai 1min berdiri msti jtuh..mcm tu jgk bila berlari..
Tp alhamdulillah dia sihat je..cme belum di deworm je.

Mana Cik iela dapat budak ni?

AL-kisah masa raya ke 3, Cik iela duk kt uma sensorg je...family lain semua balik kg selama 2ari
sbb Cik iela tk ley tggalkn yg lain sghamai 14 ekor tuh ( masa ni Along masih ada )
Spnjg 2ari tu Cik iela mmg tak kua2 uma lerrr sbb yela sunyi sepi kawsan perumahan tuh ...
Tapi yg bijaksananya Cik iela tk kunci pagar depan pong...huhuh

Time tula gamaknyer orang buang si epang ni kt dalam sangkar yg de kt dpn uma 
Cik iela tuh...kt depan uma Cik iela mmg ada sangkar dan mkn minum yg Cik iela ltakkn utk stray
cat kawasan perumahan Cik iela.

Malam tuh family Cik iela balik dr kg...mse dorg riuh2 nk masuk umah
Diorg tanya... '' ko amik lagi kucing ke?''
Pelik la Cik iela bila jadahnyer p kutip lg ank kucing sdgkn kua uma pn tidak...

P jenguk ke dpn umah ada si epang ni dalam sangkar...alahaiii kecik lg
dalam 3-4bulan gitu...bila tgok dia berjalan pulak yg bersepah2 dan tempang cmtu
jd tk snggup pulak nk lepaskn kt lua sne...tkut dia tk ley survive dgn keadaan dia yg gitu.

Penyudahnya bela jelaaaaaaaa

Budak ni baik sgt sbb pndai poo pee dlm litter box...makan minum pn elok je..
Skrg ni dh genap sebulan tggl ngn Cik iela...spnjg jge dia ...ok je Cik iela tgok.
Tp jd kesian bila tgok dia berjalan or berlari tu...bersepah abis kaki dia terkuntang kanting
bawak badan dia yg kecik tuh.

Masa awal2 kt uma CIk iela budak2 yg lain dok hissing2 Epang nie...yela
bau dia tk sama ngn yg budak2 dlm uma...Cik iela pulak mmg asingkn dia dulu dr yg lain
Cik iela ltakkn dia kt sngkar luar umah sbb nk kne tgok jgk keadaan dia dlu..

Tp stiap mlm mmg bawak masuk uma bg dia main dlm uma...tp tula siannyer dia men sorg2 je
sbb dia tkut dgn yg lain...paling kesian dia duk main bawah meja sudut uma tuh je...hnya nmpak tgan 
dia je yg terkuit2 ...tk kua2 lngsug...

Dh sebulan duk sini bru la dia brani main...tp tu pn main dgn ank bongsu puteri,,,yg
lain main ganas sgt...dh ler dia tu cenggitu slow je..

Mge2 dia serasi ler dgn semua nnti..insyaAllah..

Tapi apa2 pun welcome Epang...
Mummy harap Epang membesar dengan sihat ye.




Ni je dpat snap gmbo budak Epang ni...
Susah nk amik gmbo dia sbb tk reti duk diam walaupun tempang..
Asyik nyorok je..



Dalam kain



Assalamualaikum...


Tgh tapau lunch tadi dtg ank bulus ni masuk main2 dlm kain Cik iela..

Sempat ler snap gmbo budak bulus tuh...tomeiii...

Mkcik restoran tu jge mkn minumnya..

Kataya klu ada org nk adopt msti lg cntik..

Tp Cik iela pasan budak ni ada mark bntuk love kt badan..mmg lawa gitu..












Friday, 6 September 2013

Bilikku BANJIR HUJAN...


Assalamualaikum...

Tgok tjuk msti korg pelik kan...bilik banjir...
Huhuuh itula hakikatnye...bilik tido Cik iela bergenang dgn air hujan semlm...dah ler awl pagi..
Hujan turun menderu2 msuk kt bilik gara2 saluran hujan kt dalam bilik Cik iela overload dgn daun2 kering..
Bila hujan terlalu lebat jadinya air terlalu laju dan telah jd kan bah di bilik Cik iela..

Dah ler time tu kul 7am...tgh sibuk kemas tmpat ank2 bulus...tk pasan pn bilik tido mncurah2 air hujan.
Yg prasan adik Cik iela...dgn hujan lebat so tk brape nk dgr mse dia teriak kata bilik banjir sbb Cik iela kt dlm bilik air duk mncuci litter box ank2..

Pastu adik jerit ckp ''' Bilik ko banjirrrrrrr!!!''
Time tu mmg blari nk selamatkn ape yg ptt...tp tk sempat punnnnnnn...air dh mncurah2.
Abis dlm almari baju bergenang dgn air ...bju smua lncun...ngn air hujan sejuknyer...mgigil2 myelamatkan
ape yg boleh di selamatkan...huuhuh

Dalam kekecohan duk angkat barang2...ank2 bulus pulak sibuk berlari2 ats air..
Kmaaaainnn sronok korg ye...bkn nk tlg Mummy pn....bt jd lecah kt umah de ar..
Msing2 myibuk ke hulur hilir kt dalam bilik Mummy...duk jenguk sne...terlompat2 sne sini..
Haizzzz mmg memetir ler Cik iela pepagi buta,ngan kita ngh kelam kabut angkat brg yg dh basah.

Pyudahnyer redha jelaaaa air mncurah2 kt bilik tido tu...duk tadah air yg trun mncurah2 tu
lbih dr 3 baldi tau...ngn lntai dh mgalir air mcm hape je...
Tpksa emergency leave sbb nk mgemas dan cuci bilik tidor dr kekotoran air hujan tuh
Siap mengemas pukul 4pm...punye la penattttttttt..

Lpas siap2 mgemas terpksa anta bju g dobi....tp p dobi yg basuh sndri masukkn coin tu..
Dkt 1 jam lebih jgk ler kt sne...klu tk trus basuh mau jd kepam bju2 tuh
Nk basuh kt umah tk boleh sbb terlalu byk bju yg nk di basuh..Hari pulak mendung je
bila pulak nk kering nnti...sbb tu bju harian & bju kje yg nk digunakan..

Meh ler telek pict yg Cik iela tepek ni...tgok ler gelagat budak2 ni..
Tu je smpat snap sbb Mummy dh sibuk nk bkejar kemas bilik.













Tuesday, 3 September 2013

Budak coet 4 ekor yg super NAKAL!


Assalamualaikum...


Ni anak2 Puteri..Budak2 coet ni lahir pada 22 may 13..
Now dh 3 bulan 12hari...Sgt2 lincah...dpt amik gmbo budak2 ni klu duk dlm cage je..

Tapi bukanla setiap masa budak ni kne kurung pon...stiap mlm dlm 1-2jam Cik iela akan lepaskn.
Dan bermulalah episod berlari mcm tk ckup tanah...malah Mummy dia pn abis kne pijak 
sesuki hati depaaa...pnuhla calar balar kt kaki tgan nie bila budak2 ni berlari ats kita..huhuh

Budak2 ni sgt2 laju klu berlari...rumah Cik iela tu jnis pnjg kebelakang..homakkaiiii
Klu nk tgkap dorg nk masukkn dlm cage smula...ampunnn...rse nk tercabut
jantung kejor depa ni....msti kne de adegan berlari2 mcm org gila nk tngkap depa ni.

Tp so far budak2 ni baik..nakal ank bulus biasa laa...
Bdan mkin debab dan kuat mkn tu...lmbt mkn...dorg bsing laaaa...bingit tinge nie

Budak2 ni blom ada nama lagi..Cik iela dh tkde idea nk ltak nama apa kt budak2 nie.
Mati kutu sbenarnye...heheh


Monday, 2 September 2013

Monday Bluuessss : Bajet Penguin


Assalamualaikum..


Bulus yang sgttt perasankan diri tuh PENGUIN...

Chomeyyyy gitu...dah ler badan tu debab...